naisa

Naisa angažovala prva pojačanja

Da se prošla sezona i kasno angažovanje igračica ne bi ponovilo, Rukometni klub Naisa angažovao je dve nove igračice 10 dana od završetka sezone. Suzana Miličić pojačaće Nišlijke na poziciji beka, a golman Jovana Stranjanac zameniće Milenu Petković.
Bek Miličić, koja može da igra sa bilo koje strane, u Niš je došla iz Inđije, a u upravi kluba su rekli da je već duže “imaju na radaru”, te da je ona još prošle godine trebalo da se pridruži Naisi.
 

Meni je velika čast da igram u ovom klubu i u gradu Nišu, koji važi za jedan od većih rukometnih gradova. Radujem se evropskim utakmicama i očekujem dosta dobre rezultate sledeće sezone. Jedva čekam da krenem da treniram - rekla je Miličić.

Jedina igračica koja definitivno neće nastupiti za Naisu i sledeće godine je golman Milena Petković, koja će igrati u Sloveniji. Stranjanac, igračica koja će je zameniti, do sada je igrala za Jagodinu, tim koji je po igri i kvalitetu sličan niškoj ekipi, ali je sezonu završio na poziciji ispred.

Drago mi je što sam dobila poziv od ovakve ekipe, ipak je Naisabila u samom vrhu što se tiče rukometa, klub sa velikom tradicijom i istorijom. Srećna sam što ćemo sarađivati i naredne sezone. Nadam se da ćemo ispuniti i ciljeve i da ćemo se plasirati više nego ove sezone, pogotovu što se Kupa tiče - zadovoljna je Stranjanac.

Devojke su dobile ugovore na godinu dana jer, kako je rekao predsednik Lazar Nenadov, “tako se radi kod nas”. Ipak, on kaže i da će se u Naisi truditi da taj trend promene, jer je za stvaranje dobre ekipe potrebno da duže rade zajedno.

Potvrđeno je 70% rukometašica, do kraja nedelje očekujemo odgovor od još jedne igračice, ali svi imaju želju da ostanu u Naisi, što je meni jako drago. Tek sada kada sam počeo da pregovaram video sam da su svi voljni da dođu kod nas. I Jovana i Suzana su imale i bolje ponude, ali njihova veličina je što su prihvatili da dođu kod nas - rekao je Nenadov.

Pripreme tima za novu sezonu bi trebalo da krenu početkom avgusta.