naisa

NAISA SLAVILA PROTIV BEKAMENTA!





Rukometašice Naise savladale su u 18.kolu ekipu Bekamenta sa 27-20 (16-10) i nakon osnovnog dela prvenstva osvojile 5.mesto, tako da će u drugom delu šampionata igrati u plej autu. Uspeh u svakom slučaju, imajući u vidu kroz kakve finansijske poteškoće prolazi superligaš iz Niša.

Početak utakmice u hali „Čair“ obeležila su dva golmana, Anastasija Nedeljković s jedne i Marija Kostić sa druge strane. Branile su odlično, a prva je popustila golmanska Bekamenta, pa je Naisa već u uvodnom delu meča stigla do osetnije prednosti. U 8.minutu bilo je već 6-2 za domaći tim.

Naisa je u prvom poluvremenu igrala nadahnuto, sa puno energije i to se videlo i na semaforu. Do najveće prednosti izabranice Slavka Krnjajca  stižu u 25.minutu kada je bilo 14-7 za Naisu.

Olivera Nikolić je prednjačila u prodorima, ton igri davala odlična Anastasija Nedeljković na golu, dok je kapitenka Jelena Knežević u dva navrata „razbijala“ skupljenu odbranu tima iz Aranđelovca.

Linea Čočaj je ostavljala srce na terenu, a evidentan je bio i učinak Jelene i Branke Stojanović sa krila, dok je Natalija Grujić opravdala ukazano poverenje na crti. Trener Krnjajac rotaciju je završavao sa Marijom Konatar.

Možda i najbolje poluvreme Naise u tekućem šampionatu, tako da se na odmor otišlo sa 16-10.

U drugom delu je došlo do pada u igri, a zahvaljujujći odličnim golmanima nije viđeno ni mnogo golova.

Bekament je jurio priključak, a Naisa je odolevala. U nekim trenucima je bilo i sreće, jer je prosto neverovatno šta sve gošće nisu realizovale. Kada je trebalo i druga golmanka Naise, Katarina Ivanović pokazala je kvalitet i ukrotila je nekoliko šuteva.

Kako god, tek, Naisa je uspela da slavi sa 27-20 i upiše dva nova boda, ali je zbog pobede Medicinara nad Napretkom završila na 5.mestu, pa će umesto u plej ofu, sezonu nastaviti u plej autu.

Za igračicu susreta proglašena je Anastasija Nedeljković, a sjajnu partiju, u dresu Naise pružile su i Jelena Knežević sa 10 i Olivera Nikolić sa 9 golova. Kod gošći bolja od ostalih golmanka Marija Kostić.

 

 

 

 

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca 200. Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo). Isključenja Naisa 8 minuta, Bekament 4 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (2), Bekament 10 (6).

NAISA: Nedeljković, Ivanović, M.Nedeljković, Konatar 1, Milošević, Čočaj 3, Đorđević Zdravković 1, P.Ranđelović, J.Stojanović 2, Nikolić 9, Grujić, Bukurić, B.Stojanović  1, Knežević 10.

BEKAMENT: Kostić, Cvetković, Joksić, Radulović, Zoe Petrović 1, Malenović 2, Vesović, Mirković 3, Armuš, Ivković 6, Simić 4, Mitrović, Radojičić 4, Rajović, Dragović.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam